Samen de wereld opfleuren Ruimte voor iedereen Het echte ambacht Duurzaam, kwalitatief, vers Geheime krachten

Samen de wereld opfleuren

De wereld opfleuren en vergroenen: daar gaat Retail Flowers & Plants voor. Met de allerbeste bloemen, mooiste boeketten en verrassende plantencreaties. Het hele jaar door, verser dan vers, wisselend door de seizoenen en helemaal volgens de laatste trends. Dit alles realiseren we met fijne, gepassioneerde collega’s, met ieder hun achtergrond en kwaliteiten – ondersteund door een modern productieapparaat, waar oneindig veel vrolijke bloemen en planten doorheen stromen. Samen vormen we een kleurrijk geheel!

Met de toekomst in gedachten zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijkheid. Dat zie je terug in ons dagelijks handelen. We zetten ons beleid om in concrete, duurzame keuzes die we maken rondom inkoop, verwerking en de concepten die we ontwikkelen.

Ruimte voor iedereen

Onze passievolle collega’s zorgen dagelijks voor vakkundige inkoop en verwerking van talloze bloemen en planten. Bij ons is iedereen welkom. We hechten waarde aan enthousiasme, flexibiliteit en teamwork. We werken met veel plezier, zijn innovatief en creëren ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. In onze kleurrijke wereld van bloemen en planten helpen we elkaar groeien en bloeien en werken we dagelijks aan een goede werksfeer.

Het echte ambacht

Soms heeft de hand van de vakman of -vrouw voorkeur boven de machine. Vanzelfsprekend hebben we daarom ook een afdeling met goed geschoolde collega’s voor ambachtelijke handboeketten en unieke plantdecoraties. Gewapend met het laatste consumenteninzicht, uitgebreide verkoopdata en de nieuwste trends ontwerpt onze afdeling productontwikkeling trendy boeketten en plantdecoraties, in verrassende combinaties en thema’s, speciaal voor de retail.

Duurzaam, kwalitatief, vers

Speciaal voor onze retail beleverende klanten selecteren onze vakkundige inkopers, samen met onze kwekers, de allerbeste bloemen en planten van het seizoen. Dankzij de strategische samenwerking en korte lijntjes met de kweker zijn onze producten duurzaam, continu van hoge kwaliteit en altijd vers. Door onze diversiteit en omvang vullen wij de structurele inkoopbehoefte aan met de beste bloemen en planten van het seizoen. Daardoor creëren we een mooie balans tussen lange termijn samenwerkingen met kwekers en last minute buitenkansjes.

Geheime krachten

Dankzij de combinatie van jarenlang vakmanschap en ons moderne productieapparaat werken we niet alleen uiterst efficiënt, maar houden we ook onze kwaliteitsstandaard torenhoog. De geautomatiseerde productie van monobossen, een tulipstar voor gemengde bossen tulpen en de innoverende Bouquet Master voor machinaal korenschoof gebonden boeketten vormen onze geheime krachten.
Leer ons kennen

Onze strategie

Alles wat we doen dat doen we vanuit onze droom om samen de wereld op te fleuren. Om tot dit ambitieuze doel te komen is een strategie nodig. De strategie van Retail Flowers & Plants is uitgewerkt door middel van een huis, waarbij vanaf de basis gebouwd wordt aan onze grote droom.

Tip: Klik op onderstaande blokken voor meer informatie.

Kernwaarden

Laden...

Laden...

Samen sterker

Onderdeel van de
Floral Trade Group

Als onderdeel van het familiebedrijf Floral Trade Group (FTG) heeft Retail Flowers & Plants zich gespecialiseerd als dé inkoop- en productiespecialist in sierteeltproducten, waarbij we dankbaar gebruik maken van de kracht en synergie van onze familie van bedrijven. ‘Flourishing together’ is voor ons dagelijkse realiteit: Met elkaar groeien we en streven we ernaar om elke dag een beetje beter te worden.

Floral Trade Group bestaat uit meerdere zelfstandige bedrijven met ieder een eigen klantfocus. Deze familie van bedrijven levert een compleet assortiment bloemen, planten en decoratiematerialen aan bloemisten, supermarkten, groothandels, tuincentra en e-tailers. Ondanks haar omvang heeft FTG nog steeds het karakter van een warm familiebedrijf. Korte lijnen, lage drempels en persoonlijk contact staan hoog in het vaandel en dat willen we graag zo houden.